Onze Vogelwacht

Onze Vogelwacht

Vogelwacht Arum e.o.


Vogelwacht Arum en omstreken is in 1968 opgericht. Het is een kleine vereniging, met ruim 40 leden. Al sinds de oprichting proberen we het aantal weidevogels in ons gebied te monitoren en in stand te houden. Jaarlijks gaan onze vrijwilligers in het voorjaar een aantal malen het veld in om vogels te lokaliseren en te registreren. En daarmee natuurlijk gewoon genieten van het mooie landschap dicht in de buurt.

Tegenwoordig wordt er door de meeste van deze natuurliefhebbers bij het registreren van deze broedende vogels gebruik gemaakt van een gebruikersvriendelijk app. Als je in onze omgeving woont en je wilt iets betekenen voor de (agrarische) natuur, meld je dan ook aan als vrijwilliger. Je leert daarmee ongetwijfeld nieuwe vrienden kennen die iets goeds willen doen voor hun omgeving. 

We proberen daarnaast jaarlijks voor onze leden een natuurexcursie te organiseren (zolang de kas dit toestaat). Daarom zijn leden die geen nazorg kunnen doen, maar wel de (weide)vogelbescherming een warm hart toedragen, ook zeer welkom.

Daarnaast is er de jaarlijkse ledenvergadering in de jachthut van Herman Hilarides, die behalve informatief ook reuze gezellig is, en vaak tot in kleine uurtjes uitloopt....

Lid worden van onze vogelwacht

Nu lid worden